Una barca, una esperança a Colòmbia

Després de fer una enquesta a l’alumnat de tercer d’ESO del nostre institut, ens vam adonar que molts companys de tercer tenien mares d’origen colombià i vam decidir fer-los-hi un homenatge.

Aleshores vam començar a investigar i ens vam adonar de que Colòmbia era un país que rebia molta migració per diversos motius (especialment la zona d’Arauca), malgrat que també hi ha colombians i colombianes que decideixen marxar del seu país.

També ens vam adonaant, examinant amb atenció el mapa de Colòmbia que el departament d’ Arauca, per la seva forma, ens recordava a una barca o una pastera a l’inrevés, i com estem treballant les migracions, vam decidir desde la forma que ens insinuaba  el mapa, representar en un mural una barca plena d’ immigrants esperançat en trobar un futur millor, com aquelles que són utilitzades un dia sí i un altre també per creuar l’estret de Gibraltar.

Les siluetes que representen les persones s’han pintant amb els color de la bandera de Colòmbia.

Hem triat el format de mural perquè en moltes ocasions els artistes que treballen en aquest formal ho fan per denunciar situacions injustes, i moltes vegades són aquestes situacions les que provoquen migracions massives.

Equip Colòmbia (Abdelhadi, Meritxell, Laila, Zacaria i Gibba)
Departament d’Arauca
Amèrica del Sud
Colegio Camilo Torres de Arauca

Comparteix..

Pots compartir aquesta pàgina amb aquest projecte a enviant-lo per email o a través de les xarxes socials…

Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Imprimir
Desplaça cap amunt