Participa des del programa RCS

Metodologia proposada dins del programa d’Innovació Educativa “Recerca Creació Servei“. 

El repte educatiu

En aquest projecte, des de l’entitat Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC) us fem el següent encàrrec.

Ampliem l’exposició virtual “Cartografies compartides” Com veieu el món? Sorpreneu-nos!
L’encàrrec té per objectiu generar nous continguts pel Museu d’història de la Immigració de Catalunya ( www.mhic.cat) per tal de trobar noves mirades que puguin explicar als nostres públics com són els processos migratoris.
Demanem als alumnes que generin un producte artístic digital a partir de la reflexió sobre un procés migratori. I amb els mapes i les cartografies com a eix central.

CONTINGUT:
Els alumnes poden triar tres línies de reflexió temàtica:
a) migracions de proximitat: com és el meu territori? Qui viu en ell? Quines comunitats migrants són les més freqüents? Com és el seu territori d’origen?
b) migracions al meu centre educatiu: d’on som els alumnes /as del centre. Cartografies compartides de diversos llocs d’origen i centres educatius.
c) migracions familiars: d’on són els meus avantpassats com són els mapes de la meva nissaga familiar?

Aquests tres àmbits ens situen sobre Mapes que poden anar des del territori  més  proper al més remot i la interpretació d’aquests mapes n’obrirà la porta al procés creatiu.

El resultat final serà una obra artística digital per compartir cartografies personals i afectives. Aquesta creació seguirà un procés artístic que va des de l’observació i posada en comú de tòpics culturals, a la recerca al voltant de la immigració del món globalitzat actual, a la mirada diferent del territori (dels nostres orígens familiars o més propers o més desconeguts) via GoogleEarth. Per últim, busquem també l’intercanvi amb els altres a través del contacte amb agents d’aquests territoris observats, per enfortir vincles tot trencant la virtualitat.
L’equip de cartografies compartides, hem creat una plataforma digital que serveix com a repositori , partint dels mapes i on trobareu metodològicament els recursos i la temporalitat del projecte.

Temporització per fases

Podeu distribuir les setmanes disponibles de manera flexible per assumir aquestes 7 fases del projecte.

Per participar i publicar imatges a la plataforma de Mapes de Colors cal registrar-se com a usuari o grup RCS:

Scroll to Top
Scroll to Top