Sobre el projecte

Mapes de colors. Cartografies compartides

D’àmbit internacional, el principal objetiu d’aquet projecte participatiu és fomentar una ciutadania compromesa i creativa, capaç d’afrontar amb imaginació els nous reptes de la Globalització: l’intercambi de coneixement, el respecte pel medi ambient i especialment, la creació de nous vincles socials.

La mirada de Yuri Com un nen que acaba de néixer, el primer astronauta que va veure la Terra des de la finestreta de la seva nau espacial va quedar meravellat. L’astronauta es deia Yuri. La Terra és blava ‘- va dir – i es poden distingir les muntanyes, les costes i les illes. Un jardí de colors i formes per on Yuri podia passejar la vista sense que els seus ulls ensopeguessin amb totes aquelles fronteres que havia après dels vells mapes.

Un nou planeta. Posant el millor de la nostra imaginació per utilitzar les noves eines que ens brinden els satèl·lits artificials, Internet i aplicacions com Google Earth, et convidem a descobrir un nou planeta: la Terra. I en un moment com l’actual, on la crisi climàtica, les migracions, la violència social o les pandèmies, sobrepassen les velles fronteres, recuperar aquella primera mirada que va deixar meravellat al nostre astronauta.

Viatja per un nou planeta

Prepara’t per viatjar per un nou planeta. Aquí trobaràs una galeria de dibuixos i pintures, d’imatges inspirades en captures de Google Earth. Imatges creades per diferents autors. Especialment per nens i nenes. I a dins d’aquestes imatges, enllaços d’interès per poder conèixer i connectar amb persones i institucions que treballen per a cuidar el nostre planeta.

Esperem que el viatge et sigui propici, que aprenguis coses noves, que et diverteixis i que coneguis llocs i gent del teu interès. I que t’animi a participar, enviant i compartint els teus dibuixos per crear Mapes de Colors

Com participar? Envia les teves imatges o dibuixos

Prepara els teus llapis o pintures. O la teva aplicació de dibuix a l’ordinador. Connecta’t amb Google Earth o Google Maps i comença a navegar deixant-te portar per les formes i els colors, buscant figures o composicions que et puguin semblar interessants. Potser coneixes a algú o vols conèixer a algú que viu en un lloc diferent al teu i descobreixes que la seva ciutat o la zona on viu, té una forma curiosa, divertida o peculiar.

Captura la imatge del navegador i fes el teu propi dibuix. Després localitza en aquesta zona que has triat un lloc d’interès: un parc, un museu, una escola, una biblioteca, un centre d’interpretació …. i adjunta’l a l’enviament que et proposem. Pots compartir-ho amb nosaltres o amb algú amb qui vulguis contactar.

Pots enviar les teves imatges o dibuixos per correu postal o per correu electrònic a les adreces que et facilitem, i també et pots registrar com a usuari o grup RCS a la plataforma de Mapes de Colors.

Equip

Manuel Barrios                          Coordinador Mapes de Colors    

                                                                  Eulàlia de Montserrat Buxo               Sara Cabello                                  Coordinació RCS

Imma Boj                                          Directora del Museu d’història de la immigració de Catalunya (MhiC)

Carme Aymerich              Assessorament pedagògic

Pedro Carrasco                       Col·laborador 

Pere Báscones
Disseny i programació

David Marina                        Manteniment 

Nieves Márquez                    Col·laboradora

Una idea de:
Manuel Barrios

Programa d’innovació pedagògica “Recerca, creació i servei”

Desplaça cap amunt