Fundesplai

Presentació de recurs

10 curts per parlar del tema de les migracions:

1- El viatge de Saïd, un curt una mica destraler per com presenta els continguts més que certs.

2- Puk y el muro, de com els murs divideixen i cosifiquen. Ens pot permetre enllaçar amb l’existència del mur de Berlin en ple segle XX

3- Gent d’enlloc, presenta un curt molt curt ple d’imatges recollides a l’illa de Lesbos producte de l’èxode de ciutadans provinents de Siria.

4- Colze a colze, un curt protagonitzat per nois i noies que parla com ho farien els nostres alumnes i pot donar idees sobre un possible guió.

5- Más allà de la frontera, curt d’Amnistia Internacional. imatges de persones que es miren als ulls, en silenci però que ens fa intuir històries personals. No us el perdeu.

6- Can you see the future?/ Pots veure el futur? Una petita joia, delicada i plena de comunicació de la bona. Nens sirians i els seus somnis, tan senzill, tan impossibles en el seu hàbitat devastat.

7- We are human/ Som humanes. Un curt molt curt on diverses persones plantegen qüestions curtes i frapants sobre el rebuig als migrants africans alhora que ens dona informació sobre algunes de les nacionalitats de les que provenen.

8- I am Aliya/ Jo sóc Aliya. Aliya té un passat que ha anat desapareixen durant la guerra de Síria. Ara només és “una refugiada”. El seu desig és tornar a “ser persona”, nom ofici, casa tornar a ser Aliya.

9- 9500 milles. Un altre exemple de guió i producció d’un curt on es recullen emocions dels migrants i
les seves dificultas per reagrupar-se.

10- Ivine y la almohada, un curt d’animació sobre la fugida de Síria.

Etiquetes: Webs
Territori referenciat


Desplaça cap amunt