Webs

Geografia de la violència

Battles Node Goat és un mapa interactiu que té com a objectiu mostrar-nos el mapa del món amb totes les batalles que han existit de les que es té documentació. El mapa ens mostra de manera cronològica les batalles que s’han lliurat en el nostre planeta. Depenent del color ens informa de la data en la qual es …

Geografia de la violència Read More »

AIXECANT MURS

En col·laboració amb l’Agència Europea per a la Democràcia Local, El Fons Menorquí de Cooperació ens ofereix una sèrie de recursos educatius relacionats amb les migracions i els refugiats, dels quals val la pena ressaltar aquesta pàgina sobre les diferents muralles que ens divideixen: terrestres, marítimes, virtuals, Frontex, Schenguen… Arreu del món s’estan erigint edificis …

AIXECANT MURS Read More »

EL DRET A L’HORITZÓ

Selecció de textos extrets de l’obra d’Antonio Prete “Trattato della lontananza”  “El dret a l’horitzó és el dret a la llibertat de la mirada, a la relació amb els núvols, a l’observació del límit que uneix el cel amb la terra. El dret a dirigir la pròpia mirada més enllà de les restriccions, més enllà …

EL DRET A L’HORITZÓ Read More »

Conta històries amb els mapas

Els mapes permeten visualitzar i comprendre fets que passen sobre el territori. Comuniquen informacions tan de caire físic com socioeconòmic. Una de les missions del  Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya  és facilitar-vos la realització i publicació dels vostres  mapes, on es combinen mapes de base del Institut amb la vostra informació. L’eina Instamaps n’és …

Conta històries amb els mapas Read More »

Entre Terres

ENTRE TERRES és una guia educativa sobre migracions a la Mediterrània. L’objectiu d’aquest material és dotar d’eines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d’abordar la temàtica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social. Justament, el nom del …

Entre Terres Read More »

Ramanujan, l’home que coneixia l’infinit

Matemàtic. Un migrant al cim de les matemàtiques que va patir pel seu origen, la seva pobresa i per ser diferent a la Gran Bretanya a la primera meitat del segle XX. Per fer matemàtiques només cal un cap que pensi, tots pensem.

I les mates?

Una píndola per reflexionar sobre migracions i matemàtiques procedimentals que també són culturals i sovint no es tenen presents.

Scroll to Top
Scroll to Top