Cartografies contemporànies

Presentació de recurs

Al juliol de l’any 2012 es va inaugurar al Caixa Forum de Barcelona una exposició comissariada per Helena Tatay, amb el títol Cartografies contemporànies. Dibuixant el pensament.

L’exposició proposa un mapa de les cartografies elaborades per artistes dels segles XX i XXI, amb l’objectiu últim d’invitar els visitants a interrogar-se sobre els sistemes de representació que fem servir.

Es van presentar més de 140 obres de formats molt variats – des de mapes i dibuixos fins a videoinstal·lacions i art digital -, procedents dels principals museus d’art contemporani, on conviuen noms essencials com Salvador Dalí, Paul Klee, Marcel Duchamp, Yves Klein, Gordon Matta -Clark, Richard Hamilton, Mona Hatoum o Richard Long; una àmplia representació d’artistes actuals que han subvertit el llenguatge cartogràfic, com Art & Language, Artur Barrio, Carolee Schneemann, Ana Mendieta, Erick Beltran, On Kawara, Alighiero Boetti, Thomas Hirschhorn i Francis Alÿs; juntament amb documents reveladors de figures d?altres camps com Santiago Ramón i Cajal, Lewis Carroll i Carl Gustav Jung.

Us facilitem l’enllaç del dossier de premsa on podeu trobar més informació i referències d’interès.

Desplaça cap amunt