El Sergi va descobrir, mirant el mapa, que la península de Peniche, a Portugal, recordava un personatge molt popular de la televisió: Marge Simpson. Però cercant informació sobre aquest lloc vam descobrir que, entre altres coses, que és un lloc conegut perquè l’edifici de la Fortalesa havia estat una presó durant la dictadura de Salazar.

Un d’aquells presos, Álbaro Cunhal, un líder comunista, va protagonitzar una fugida espectacular. El 3 de gener de 1960, Cunhal va fugir al costat de deu presos més. Els presoners van aconseguir anestesiar un guàrdia, i després de passar diversos llocs de control, van escalar per la muralla i van sortir de la Fortalesa lliscant per uns llençols.

Ara, aquesta Fortalesa és un museu dedicat a la memòria històrica. Un museu que es diu Museu Nacional Resistência i Liberdade.

La casualitat ha volgut que un dia ens creuéssim amb un músic portuguès i gran persona, l’António Duarte. Antonio va veure el dibuix d’en Sergi i va decidir regalar-nos una cançó. Una cançó que va estar prohibida perquè es va convertir en un himne dedicat als presos polítics de la Fortalesa. La cançó es titula “Fado de Peniche – Abandono”. La música original va ser composta per Alan Oulman i la lletra per David Mourão Ferreira.

Sergio Flores Vega
Península de Peniche
Europa

Comparteix..

Pots compartir aquesta pàgina amb aquest projecte a enviant-lo per email o a través de les xarxes socials…

Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Imprimir
Desplaça cap amunt