“Les Arpilleres de la Immigració” són l’estudi de la immigració local que hem portat a terme. El projecte s’ha vinculat amb la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona. A partir d’una visita guiada a l’Ateneu l’alumnat coneix altres realitats molt allunyades del què viuen cada dia i s’adonen de l’afortunats que són.

La idea era partir de les Arpilleres que les dones xilenes van començar a realitzar a partir de la dictadura de Pinochet i elaborar-ne unes de pròpies sobre el tema de la immigració, com a culminació del programa RCS. 

El resultat ha estat quatre arpilleres que tracten el tema de la immigració i que reflecteixen diferents aspectes com un mur entre dos móns diferents, el periple al mar que viuen molts immigrants i les diferents rutes i destinacions que escullen els immigrants pensant que trobaran un món millor.

La primera fila d’esquerra a dreta, tenim “El mur” que marca la diferència entre dos móns, un món verd i bonic de blancs i un món marró i trist d’immigrants; “D’on venim” que explica el moviment des dels països de procedència d’immigrants i els països receptors. A la segona fila d’esquerra a dreta, tenim “Diferències entre rics i pobres” on es mostra un gran iot d’un home ric i una pastera plena d’immigrants al costat del barco d’Open Arms que els ajuden i per últim “14 km de por” que mostra el viatge incessant d’immigrants per l’Estret de Gibraltar des del Marroc cap a Espanya.

 

EL MUR

 

D’ON VENIM?
DIFERÈNCIES ENTRE RICS I POBRES
14 KM DE POR

Lloc d’interès per més informació sobre arpilleres: Museu de la memòria i dels drets humans

ARPILLERAS  A l’octubre de l’any 2012 publiquem el primer Catàleg de Col·leccions del Museu de la Memòria i els Drets Humans, i va ser justament referit a la Col·lecció de Arpilleras, que en aquest moment comptava amb al voltant de 360 peces. Aquestes havien estat lliurades per persones, famílies i organitzacions per a contribuir a la missió i el treball de memòria que el Museu realitza. Per a aquesta nova edició, el Museu ha sumat més de 120 noves arpilleras, de manera que hem pres com a base més de 488 peces de les quals ha estat dipositari el Museu fins a desembre de 2018.

23-24RCS2GURB-ELI
El món
Museu de la memória i dels drets humans. Arpilleras

Comparteix..

Pots compartir aquesta pàgina amb aquest projecte a enviant-lo per email o a través de les xarxes socials…

Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Imprimir
Desplaça cap amunt