Ens hem inspirat en els alumnes que són immigrants en aquest centre. Ens va sorprendre la quantitat de gent que hi havia. Tenim persones de tot Sud-amèrica , a més a més de països africans, o immigrants del nostre propi país, com per exemple gent de València, Extremadura o Andalusia.

També hem decidit fer un vídeo breu explicant la història d’una immigrant pel conflicte representat al mapa.

 

Una obra artística que representa un mapa del món (una part), amb una part específica pintada per reflectir els estralls de les guerres i els conflictes, mentre que les fletxes indiquen les direccions de la immigració, és una expressió visual impactant i reflexiva sobre els desafiaments humans associats amb la violència i la migració forçada.

 

Mapa:

L’elecció de representar inicialment el món de manera convencional estableix un contrast visual fort. Aquest mapa es converteix en un llenç simbòlic que tots reconeixem, reforçant la connexió emocional amb l’obra.

 

Àrea afectada per guerres i conflictes:

La secció del mapa que ha estat pintada per representar les zones afectades per guerres i conflictes mostra colors foscos i caòtics. Es poden utilitzar tons vermells i grisos per evocar la destrucció i el patiment associats amb la guerra.

 

Fletxes d’immigració:

Les fletxes que sorgeixen de les zones afectades apunten en direccions específiques, simbolitzant la migració de persones que fuig de la violència i busca refugi en altres llocs. Aquestes fletxes poden tenir diferents gruixos i longituds per representar la magnitud i la urgència dels moviments migratoris.

 

Expressió de desplaçament humà:

La presència de les fletxes d’immigració subratlla la realitat de la crisi humanitària associada amb els conflictes armats. L’obra convida l’espectador a reflexionar sobre les experiències d’aquells que es veuen obligats a abandonar les seves llars, enfrontant-se a desafiaments inimaginables en cerca de seguretat i estabilitat.

 

Contrast emocional:

La combinació de la part convencional del mapa amb la zona afectada i les fletxes crea un contrast emocional poderós. Aquest contrast pot evocar una gamma d’emocions, des de la nostàlgia per l’estabilitat perduda fins a l’empatia cap a aquells que es veuen afectats pels conflictes.

 

Significat i missatge:

Aquesta obra artística transmet un missatge impactant sobre les conseqüències humanes de la guerra i la immigració forçada. Destaca visualment la connexió entre els conflictes i la migració, l’obra busca generar consciència sobre la urgència d’abordar les causes fonamentals dels conflictes armats i la necessitat de trobar solucions humanitàries per a aquells que es veuen obligats a abandonar les seves llars. A més, convida l’audiència a reflexionar sobre la responsabilitat col·lectiva de crear un món més pacífic i compassiu.

 

23-24RCS2VILAFANT-RAQ
Palestina
Àsia
Museu de la Immigració

Comparteix..

Pots compartir aquesta pàgina amb aquest projecte a enviant-lo per email o a través de les xarxes socials…

Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Imprimir
Desplaça cap amunt