Fugir per ser, sentir i estimar. En el món

PERQUÈ LA LLIBERTAT DE GÈNERE ÉS UN MOTIU DE MIGRACIÓ ? Les persones LGTB no sempre poden ser qui són, i en alguns països està prohibit, perseguit i fins i tot penalitzat a mort. Hi ha molts casos en els quals aquestes persones es veuen forçades a fugir del seu país a causa de la persecució a la qual s’enfronten i passen a denominar-se refugiats LGBT.

QUÈ VOLEM REPRESENTAR AMB L’OBRA? Volem representar l’opressió a la qual estan sotmeses les persones LGTB a causa de la seva sexualitat. En el mapa que hi ha penjat ,els països que estan representats amb colors, són aquells en els quals discriminen les persones d’aquest col·lectiu.

Què representa cada color :
El verd la protecció limitada. Són aquells països on no hi ha lleis federals contra la discriminació, però si estatals i locals.
El taronja la pena de mort o entre 8 o 9 anys de presó.
El blau cel la criminalització de la pràctica LGTB.
El rosa la protecció amplia. Llei contra la discriminació per orientació sexual i accés a béns i serveis , salut i educació.
El verd fosc la protecció constitucional. Reconeixement dels drets , llibertat i protecció dels ciutadans.
El groc: sense protecció,
El Beix: pena de mort .
El Blau fosc: protecció en el treball .S ́associa a les mesures que permeten garantir la integritat del treballador en el desenvolupament de les seves activitats. El Fúcsia: entre 10 anys i cadena perpètua .

Fugir per ser, sentir i estimar. En el món 3rB

IES Barres i Ones, Badalona

Sonia Simó, Ikram El Fanoun i Miriam Navas, 3rB
Mapa Mundi
Europa

Comparteix..

Pots compartir aquesta pàgina amb aquest projecte a enviant-lo per email o a través de les xarxes socials…

Email
Facebook
Twitter
WhatsApp
Imprimir
Desplaça cap amunt